Despre

Calatoria mea in lumea fotografiei a inceput acum cativa ani. Nu e mult de atunci. Insa, cand am descoperit totul, adevarata fata a acestei imense pasiuni, a fost intr-adevar o revelatie.
Totusi, sa incepem cu inceputul.
Sunt Calin Suciu, fotograf pasionat, si as dori sa impartasesc cu tine ceea ce am aflat eu, pe de o parte. Pe de alta parte, as dori sa parcurgem impreuna aceasta calatorie, prin intermediul acestui blog.
Calatoream mult pe munte, prin tara uneori si in strainatate si imi placea ceea ce vedeam. Imi parea rau ca nu pot sa iau cu mine o amintire, ca nu pot sa-mi creez o “memorie de rezerva”. Imi era ciuda ca uitam detalii importante destul de repede.
Am descoperit fotografia prin 2005, dupa o vacanta prelungita in strainatate. Acolo, luand contact mai pregnant cu tehnica si arta fotografica, am inceput s-o iau in serios ca si pasiune. Fotografia e cea care m-a facut sa fiu mai bun, m-a facut sa fiu mai atent la ceea se intampla in jurul meu, m-a facut sa-mi recunosc dragostea fata de natura si fata de frumusetile oferite.
Mi-am dat seama, pur si simplu ca, bine sau rau, eu voi face fotografii toata viata mea. Aceasta este adevarata esenta a pasiunii.
Primul aparat foto digital avea o denumire necunoscuta, Kyocera M410R dar era o minune tehnologica pentru vremea aceea. Si-a facut treaba foarte bine. Cativa ani, l-am folosit intens; la inceput doar pe modul automat, apoi am trecut pe manual si, dupa o vreme n-a mai fost suficient. Am observat ca in unele situatii nu poate face mai mult decat ii permite partea fizica si electronica a mecanismelor interne. Urmatorul aparat foto pe care l-am folosit este Canon EOS 20D, plus multe aparate point-and-shoot (aparate de buzunar). Si-a facut treaba insa┬ácel pe care il folosesc intens si in prezent este Canon EOS 50D. Este o minune a tehnologiei digitale si are mai multe optiuni si setari decat as putea sa folosesc multi ani de acum inainte. I-am atasat multe obiective, multe accesorii, fiind “maleabil” din acest punct de vedere.
Cam atat ar fi pe scurt biografia mea.
Cu Obiectivul in Buzunar vrea sa fie pentru tine o calatorie plina de impliniri si descoperiri. Pentru ca, ce poate fi mai intens decat explorarea si descoperirea, pentru fiecare dintre noi?
Se adreseaza in special fotografilor incepatori si celor care doresc sa patrunda intelesul acestei arte.
Vei gasi aici atat articole despre tehnica fotografica de baza, cat si multe secrete ale artei fotografice. Nu vor lipsi nici informatiile despre comercializarea fotografiei. Pana la urma e visul oricarui fotograf sa poata trai facand ceea ce ii place mai mult, si anume, fotografiind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *